BOEM!

Kruidvat Pro-Line M-728 Tablet gekocht?

Posted on: juli 2, 2012

Heb jij ook die 7 Inch Tablet bij de Kruidvat gekocht? Mooi ding niet? Voor 99 Euro is het een koopje maar je moet er dan ook niet van verwachten dat hij het tegen een iPad op kan nemen. Ben er nu een paar dagen mee aan het spelen en heb een paar tips voor wie er snel mee aan de gang wil.

Volledige Android Market (Google Play)

Om volledige toegang te krijgen tot de android market zul je de firmware van het apparaat even moeten updaten. Dit klinkt spannend maar dat is het niet echt. In dit forum topic wordt het prima uitgelegd http://www.tabletsupport.eu/cherry/showthread.php?tid=1003 

Verwacht trouwens niet dat alle Apps die je hierna uit de market haalt ook zullen werken. Maar bijvoorbeeld Wordfeud en Angry Birds werken prima op deze tablet.

WiFi ontvangst verbeteren.

Het schijnt dat er bij de productie van deze tablet een foutje gemaakt is bij de assemblage. Volgens het forum “tabletsupport.eu” is de antenne fout geplaatst en is dit mede een reden dat de draadloze prestaties van dit tablet wat onder de maat zijn. Er is zelfs een handleiding te vinden om dit zelf met een modificatie op te lossen. Hiervoor moet de tablet wel open maar het schijnt te helpen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd omdat het bereik voor mij voldoende is.

Sterk als Media Player

Door de hardwareversnelling die het ding aan boord heeft gaat het afspelen van video’s boven verwachting goed. Het is een echte allesvreter, zet het erop en hij speelt het gewoon af. Nadeeltje van de meegeleverde mediapeler/gallery is dat er geen mogelijheid is om door de bestandnamen van je filmpjes te bladeren, alleen thumbnails. Beetje onhandig maar daar is met een andere speler wel omheen te komen. MX player werkt op dit de 7 inch kriudvat tablet ook super.

Nadeeltje is dat de headphone aansluiting een 2,5 mm variant is in plaats van 3,5 mm zodat je niet zomaar iedere koptelefoon die je in huis hebt kunt aansluiten. Even een verloopje kopen dus bij de lokale kabelboer of gewoon de meegeleverde headset gebruiken.

Agenda, Mail en Contactpersonen.

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. De contactpersonen App zit er niet op, ook niet na de firmware update. Ook hier schijnt een oplossing voor te zijn maar door de wisselende ervaringen die ik hierover lees in dit topic ben ik hier nog maar niet aan begonnen. G-Mail doet het prima en ook de agenda App die er standaard op staat is eigenlijk best wel te doen. Maar in het dagelijks gebruik vind ik het toch handiger als ik deze zaken gewoon op mijn telefoon heb staan.

Mijn advies?

Als tablet erbij, gewoon kopen. Als speelgoed voor de kinderen? Prima. De buildquality is eigenlijk bijzonder goed voor een ding van nog geen 100 euro. Hij is niet gebrandmerkt, geen lelijke logo’s van een of ander b-merk op de voorkant. Dus, daar kun je je geen bult aan vallen tenminste als je van een beetje knutselen houdt. Koop er wel meteen een hoes bij anders voelt hij zo kaal. En dan bedoel ik niet die domme met dat toetsenbordje met KABEL want dat gebruik je toch nooit.

Advertisements
Tags: ,

9 Reacties to "Kruidvat Pro-Line M-728 Tablet gekocht?"

Bovenop zit de aan/uitknop. Maar waar zijn die 2 andere knoppen daarnaast voor?

home knop, de middelste waarmee je dus de home pagina opent en rechts de terug knop, de back knop waarmee je 1 pagina terug gaat

Bedankt. Had hem al gekocht maar gebruiksaanwijzing is bijzonder onduidelijk. Nieuw probleem is dat ik hem meer dan een maand niet gebruikt heb in afwachting van een vriend die mij wegwijs zou maken op het ding. Dat bezoek is steeds uitgesteld en nu is de batterij dus totaal leeg. Als ik hem aan het net leg zie ik eerst het batterijsymbool op het scherm, dan een groen openingsscherm maar dat verdwijnt meteen en komt er een zwart scherm met het cherrysymbool. Dat blijft rood knipperen en verder komt er niets meer. Wat moet ik nu doen om hem weer aan de praat te krijgen?

ga naar een site met de naam cherry mobility, daar vind je hulp

hoi maakt het uit als je een 19 v adaptor gebruikt voor de tablet. heb dit namelijk gedaan en nu gaat ie niet meer aan.

ik kom niet op internet met mijn tablet wie kan mij helpen.Els
nov 26

Kun je deze tablet ook zonder de software te installeren, alleen gebruiken als UBS stick? Als ik het probeer herkent mijn computer hem niet. Vast bedankt voor de moeite.

Als het goed is als u de software nog heeft staat er als de tablet aan staat of u wilt verbinden en dan zou het moeten werken

Van de week een wifiversterker gekocht bij wifirepeaters.nl en werkt perfect tot op zolder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

My Feeds

BOEM! ook als RSS2.0 feed, dat is mèt de plaatjes!

Add to Google

a

My Popularity (by popuri.us)

RSS TV kijken?

 • Floortje naar de apen in Guinee februari 26, 2017
  Floortje is in het West-Afrikaanse Guinee. In de diepe binnenlanden bezoekt zij de Franse dierenarts Christelles Collin die een opvangcentrum voor chimpansees runt.
 • De boeren op dagdate februari 26, 2017
  Elke boer heeft nog vijf vrouwen die zijn hart proberen te veroveren. Tijdens een dagje uit leren ze elkaar beter kennen. Welke drie vrouwen mogen komen logeren?
 • Wie is de Mol? februari 25, 2017
  Het programma waarin niets is wat het lijkt. De jacht op de Mol is geopend!
 • Victoria is hoogzwanger februari 25, 2017
  De hoogzwangere Victoria moet het rustig aan doen en dat frustreert haar. Ze wil zich toch aan haar volk tonen, dat is niet zonder risico.
 • The night manager februari 24, 2017
  Jonathan Pine is tijdens de Arabische Lente nachtportier van een hotel in Caïro. De hulpvraag van een gast drijft Pine in de duistere wereld van wapenhandelaar Richard Roper.
 • Ten strijde! februari 24, 2017
  Jort Kelder en Pieter Jan Hagens gaan op ontdekkingstocht naar de verhalen achter historische Nederlandse veld- en zeeslagen.
 • Hoe gaat het met de paling? februari 23, 2017
  Paling moest toch worden beschermd? Maar de gerookte vis is terug in alle schappen. Keuringsdienst van Waarde zoekt uit hoe het met de paling gaat.
 • Picasso smoorverliefd op jongedame februari 23, 2017
  Picasso wordt verliefd op de veel jongere Marie-Thérèse Walter. Hij slaagt erin de affaire acht jaar lang voor zijn vrouw verborgen te houden, maar des te zichtbaarder is deze in zijn kunst.
 • Uit Europa februari 22, 2017
  Hoe komt het dat zoveel mensen zich afkeren van de Europese Unie? De 92-jarige Engelse oorlogsveteraan Bryan Neely wil terug naar het Groot-Brittannië van weleer.
 • Vier Handen Op Eén Buik februari 22, 2017
  Isalyn is per ongeluk zwanger geraakt van haar vriend Johnny. Behoefte om te werken voelt Isalyn niet. Kim Kötter probeert haar van het roken af te helpen.

drop me some

drop.io: simple private sharing
%d bloggers liken dit: