Welke vaccinaties en inentingen heb ik nodig op vakantie?

Welke inentingen voor welk land?

Kijk onder de button “vaccinaties per land” voor adviezen voor jouw land van bestemming. Het is belangrijk dat je je persoonlijk laat adviseren in onze praktijk in Groningen. Vaccinaties die je eventueel eerder hebt gehad en je gezondheid zijn namelijk van invloed op een vaccinatieadvies.

Voor vrijwel alle niet-westerse landen, inclusief Egypte en Turkije, heb je vaccinaties nodig tegen hepatitis A en DTP, dit laatste staat voor difterie, tetanus en polio. Een inenting tegen buiktyfus wordt aangeraden in veel landen in Azië, zoals Indonesië, China, India en Nepal, maar alleen als je er langer dan twee weken verblijft. Gele koorts komt alleen voor in Afrika en Zuid Amerika. In een twintigtal landen is het verplicht om je te laten vaccineren. In andere landen, waaronder Suriname, Brazilië en Gambia, wordt de vaccinatie aanbevolen.
Inentingen tegen hepatitis B en tuberculose heb je normaal gesproken alleen nodig als je langer dan drie maanden verblijft in een risicoland. Hetzelfde geldt voor vaccinatie tegen rabiës, ook wel bekend onder de naam hondsdolheid.
Inentingen tegen teken-encefalitis heb je soms nodig als je gaat kamperen in de Baltische staten en heel soms in andere Europese landen zoals Oostenrijk. Andere vaccinaties, zoals tegen Japanse encefalitis of meningitis heb je alleen in uitzonderingsgevallen nodig.

Veel bezochte landen mei 2009

1. Indonesië
2. Turkije
3. Thailand
4. Egypte
5. Mexico
6. Maleisië
7. Zuid-Afrika
8. China
9. India
10. Tunesië
11.
Suriname
12. Brazilië
13. Vietnam
14. Costa Rica
14. Dominicaanse Republiek
15. Peru


Vergoedingen inentingen

Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden de kosten van de inentingen en de malariatabletten geheel of gedeeltelijk als je bij ons je inentingen haalt. Kijk hier voor vergoedingen inentingen door zorgverzekeraars.

Kosten inentingen

Buiktyfus vaccinatie € 23,00
DTP vaccinatie € 17,00
Gele koorts vaccinatie € 22,00
Hepatitis A vaccinatie € 41,00
Consult € 19,00

Overige tarieven

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s